![]() |
| Sponsored Links |
|
|
#22 (permalink) |
Registered user
Bautor de vodka
Nu sunt sigur ca am inteles intrebarea daca te referi la ce sunt "blocurile" , "blocul" este un fel de instructiune alcatuita/ compusa din declaratii.
A doua chestie nu cred ca am inteles intrebarea "Clase in functie de tari?" te referi la clasele de memorare ? Daca te referi la clasele de memorare is 4 in C din cate stiu automata, externa, registru si statica. Nu stiu exact ce te intreseaza ....(Oricum imi place sa conversez cu tine
|
#25 (permalink) | |
Registered user
Bautor de whiskey
Quote:
In afara de Nmap . Explicami cateva tecniche cum iti dai seama ca e un dispozitiv Cisco intro retea Explicami cu cuvintele tale la ce foloseste un ACL intrun dispozitiv Cisco ? Dami un exemplu de ACL Ce este CDP? La ce foloseste ?Ce face? Ce este MIB in Cisco? Ce este OLD-CISCO-SYS-MIB? Ce este 'show config' in Cisco? Ce algoritm foloseste Cisco pt a cripta password-urile de default? Ce este RIP si ce face ? Explica cu cuvintele tale . Ce este BGP? La ce foloseste ? Descriemi putin un sistem IOS Explicami si mie cateva vulnerabilitaqti in sistemele IOS de ex IOS 11,* IOS 12,* As prefera raspunsuri cu cuvintele tale
|
#26 (permalink) | |
Registered user
Bautor de vodka
Quote:
1. Inafara de Nmap eu folosesc Nessus 2. ACL intr-un router este Access Control List, se ocupa cu filtrarea/gestionarea traficului sau a pachetelor 3. Exemplu de ACL ? la ce te referi regula de ACL ? daca da nu stiu foarte multe numa basic dar : accest-list 10 permit 192.168.1.0 0.0.0.255 aceasta regula permite traficul pe toate adresele IP incadrate intre 192.168.1.0 si 192.168.1.255. 4. CDP (Cisco Discovery Protocol) nu prea le am la asta dar stiu ca este folosit sa comunice cu alte deviceuri Cisco din retea si este prezent in majoritatea aparaturilor Cisco. Comunica cu alte aparate Cisco din retea si da date gen IP, sistem de operare, etc. 5.MIB (Manage information base) si este un fel de baza de date, este folosita pe aparaturi Cisco sa setezi sau sa citesti diferite informatii despre retea. 6.OLD-CISCO-SYS-MIB parca e un modul de Cisco nu stiu cu exactitate ce face 100 % deci prefer sa nu raspund daca nu stiu oricum banuiesc ca daca lucra in MIB include ceva informatie sau ceva de genu. 7. Cand am facut eu cursurile Cisco in loc de "show config" era "show startup-config" banuesc ca e same thing oricum comanda iti arata configuratie de startup. 8. parolele default credk sunt encriptate in md5 9. RIP ( Routing information protocol ) Este un protocol de routare folosit in retele locale, mi se pare ca previne 10. BGP (Border Gateway Protocol) este tot un protocol de routare ca RIP dar acesta este folosit pe Internet. 11. Aici scuze ca te dezamagesc dar nu am studiat niciodata vulnerabilitatile in general a sistemelor ISO/OSI. Deci nu stiu exact ce sa iti spun. Stiu ca transport layeru are ceva vulnerabilitati poti intercepta date. Am incercat sa fiu cat de clar am putut
|
|
#28 (permalink) | |
Registered user
Bautor de whiskey
Quote:
Code:
User Access Verification Password: Password: Password: % Bad passwords 4.Cdp este un protocol proprietar Cisco pt a condivide informatii . Nu e routed .Condivide informatii despre modelul routerului, ce version de software are si adresse ip . Nu foloseste authentication , trimite toate datele in mod clar. 6.OLD-CISCO-SYS-MIB este un configuration file in router Cisco , poate contine file-ul cu passwordurile nu sunt sigur exact daca este folosit in toate versiunile 7. bineinteles poate fi divers dar poate contine paswordurile depinde de diverse version 8.parolele de default ar trebui sa fie criptate cu md5 dar din pacate in multe version de Cisco nu sunt . Folosesc un algoritm foarte simplu XOR .sunt cifrate cu un maxim de 11 caractere in mod alfanumeric .Pe internet se gasesc foarte multe tool pt a cracka acest tip de algorithm 9 RIP Routing Information Protocol e un protocol care ajuta routerul ca sa schimbe informatii de tipul pana la care retele poate sa ajunga un router si care este distanta intre ele . Oricum acest protocol este folosit inca desi a fost schimbat cu alte protocoale . 10 ma refeream la Internetwork Operating System Zimi unde nu ai iteles , sper sa fi raspuns corect, voi completa raspunsurile
| Last edited by pyth0n3; 02-03-2010 at 06:53 PM. | ||
|
|
#29 (permalink) |
Registered user
Bautor de vodka
Internetwork Operating Sistem este sistemul folosit de Cisco
In rest e ok Si in legatura cu ce imi cere Nikto nu stiu exact ce vrea sau care e scopul, daca chiar vreti sa vedeti ce stiu prefer intrebari gen pyth0n3.
| Last edited by sickness; 02-03-2010 at 06:48 PM. | |
|
|
#30 (permalink) |
Registered Users
Bautor de gin
Eu iti dau ceva foarte usor, si probabil nu o gasesti pe net asa repede.
1. Care este adresa de broadcast pentru 172.24.22.0/23 ? (tot ceva usor, deoarece acum faci ccna-urile. Succes in continuare) 2. Cate subnet-uri poti forma pe un IP de clasa A ce are masca /26 si cate host-uri per subnet. Astea 2 nu le-ai gasi asa usor pe internet.